11Als het gaat om het verbeteren van SEO, is het geen geheim dat inhoud koning is. De inhoud van uw website moet relevant, informatief zijn en ervoor zorgen dat zoekmachines overwegen om uw site te rangschikken. In de loop der jaren heeft sociale media ook in de foto ingegaan, en zijn signalen worden nu gebruikt om uw zoekmachine ranking te verbeteren. Het is duidelijk dat SEO, content marketing en sociale media allemaal hand in hand zijn om de websitestatus van uw bedrijf te verbeteren.

Om dit duidelijker te maken, zijn er top 5 tips, uitgelegd door Andrew Dyhan, de Customer Success Manager vanSemalt, om uw SEO te verbeteren met content marketing en sociale media.

1. Twitter inhoud telt22

Het is niet alleen de inhoud op uw website die Google helpt uw site te indexeren. Hoe meer je tweet, en hoe meer mensen jouw tweets delen, hoe beter je kansen om de indexrang te verplaatsen. De grote aard van het wereldwijde web betekent dat uitgebreide processen worden gebruikt om alle informatie te verzamelen en in een eigenlijk toegankelijk systeem te plaatsen. Google’s crawlers zijn van essentieel belang bij het helpen van deze indexering, en ze houden nu rekening met inhoud uit Twitter-accounts. Maak daarom het beste uit je Twitter en tweet!

2. Ontwikkel je social media platforms om goede linkbacks te krijgen
Omdat zoekmachines proberen om relevante informatie aan mensen te brengen wanneer ze dat nodig hebben, vertrouwen ze op sociale media om te helpen. Hoe meer linkbacks een website heeft, des te meer blijkt dat mensen die site relevant vinden. Helaas hebben veel mensen dit misbruik gemaakt in het verleden en betrokken geweest bij black-hat-SEO technieken om de ranking van hun site te verbeteren. Dit leidde tot het doorzoeken van zoekmachines naar sociale media voor hulp. Vandaag de dag zoekmachines kijken naar sociale signalen zoals Facebook, Tweets, Google + 1s om te zien hoe goed je site doet en hoe je deze vervolgens kunt rangschikken.

3. Gebruik sociale media om je geloofwaardigheid te versterken

Vandaag zoeken zoekmachines niet alleen naar de inhoud op uw website of blog. Ze kijken ook naar je social media platforms. Hoe mensen betrokken zijn bij uw inhoud, en ook hoeveel mensen terug naar u koppelen. Hoe groot ook een publiek en invloed hebben, zijn ook in overweging genomen, dus besteed u tijd om uw bereik te ontwikkelen en uw publiek te vergroten.

4. Plaats dagelijks op Google+

Ontwikkel je Google+ profiel, post elke dag en Google zal blij zijn met jou. Word lid van gemeenschappen en plaats relevante inhoud, deel je profiel, wees gewoon actief op je Google+ profiel. Zorg ervoor dat de inhoud die u op uw Google+ deelt, de inhoud is waarvoor u geïndexeerd wilt zijn.

335. Versterk en pas uw SEO spel aan

Bij het praten over SEO en inhoud, dingen zoals zoekwoorden, meta beschrijvingen, alt tagging van afbeeldingen, en het aantal woorden in uw blog posts alle zaken. De dingen zijn echter een beetje veranderd met de tijd. Zoekmachines zijn nu meer bezorgd over de relevantie van uw inhoud. Het gaat niet alleen om het opvullen van sleutelwoorden, maar over hoe u de vragen die mensen vragen, effectief kunnen beantwoorden. SEO revolutioneert het soort inhoud dat in uw resultaten wordt weergegeven. Zorg er daarom voor dat uw inhoud zo aangenaam en inzet mogelijk is.

Conclusie

SEO, content marketing en sociale media zijn niet verwant. Als er iets wordt, worden ze steeds meer verweven als de jaren voorbij gaan. Ze helpen allemaal bij het verbeteren van SEO en site rankings en moeten samen worden beschouwd in een website marketing strategieën.